Certificaten: vmbo-tl, havo en vwo

Je kunt ook voor één of enkele vakken een certificaat halen. Dit kan voor vmbo-tl, havo en vwo. Je kiest alleen dat wat voor jou interessant is!

De vakken

Vmbo-tl
Aardrijkskunde
Biologie
Duits
Economie
Engels
Geschiedenis
Maatschappijleer
Nask 1 (natuurkunde)
Nask 2 (scheikunde)
Nederlands
Wiskunde

NIEUW! Spaans (basis):
Leer op het niveau A1 Spaans spreken en schrijven.

Havo
Aardrijkskunde
Biologie
Duits
Economie
Engels
Frans
Geschiedenis
Kunst (beeldende vorming)
Management & Organisatie
Maatschappijleer
Natuurkunde
Nederlands
Scheikunde
Wiskunde A
Wiskunde B

Vwo
Aardrijkskunde
Biologie
Duits
Economie
Engels
Frans
Geschiedenis
Kunst (beeldende vorming)
Management & Organisatie
Maatschappijleer
Natuurkunde
Nederlands
Scheikunde
Wiskunde A
Wiskunde B
Wiskunde C

Kosten

  • Voor een WEB-leerling:
    Afhankelijk van het aantal vakken dat je volgt, zijn de schoolkosten voor dit schooljaar € 67,50 of € 87,50. Daarnaast betaal je ongeveer € 100,- per vak per schooljaar. Ook de schoolboeken zijn voor eigen rekening. Je kunt een tegemoetkoming voor studiekosten aanvragen. Kijk hiervoor op duo.nl.

  • Voor een uitbestede leerling:
    Afhankelijk van het aantal vakken dat je volgt, zijn de schoolkosten voor dit schooljaar € 87,50. De schoolboeken zijn gratis.

Waar kun je het VAVO volgen:

Harderwijk
Westeinde 31

Aanmelden

Wil jij je aanmelden? Vul dan het aanmeldformulier in. We nodigen je daarna uit voor een informatiebijeenkomst. Om toegelaten te worden, is het is belangrijk dat jij er dan bent.
Na de bijeenkomst kun je je definitief aanmelden. Je krijgt meestal binnen twee weken daarna te horen of je bent toegelaten. Als het vakantie is, kan dit langer duren.

Marloes Nugteren - VAVO

'Het gaat me deze keer vast lukken om te slagen!'

'Op slechts twee tienden zakte ik voor mijn havo-examen. Ik baalde enorm, vooral omdat ik met goede cijfers aan het examen begon. Faalangst was de boosdoener. Omdat ik het niet zag zitten om het hele schooljaar over te doen, koos ik voor het VAVO. Ik kan hier alleen Engels, Frans en geschiedenis volgen, de vakken waarvoor ik een hoger cijfer nodig heb. Per vak krijg ik elke week 2,5 uur les. Heel overzichtelijk, waardoor ik lekker kan leren. Wel heb ik veel vrije tijd. Omdat ik twijfelde tussen de hbo-opleiding Pabo en Pedagogiek, ben ik op twee basisscholen vrijwilligerswerk gaan doen. Door deze ervaring weet ik nu zeker dat ik naar de Pabo wil en ben ik extra gemotiveerd om hoge cijfers te halen. Al met al is deze tussenstap dus heel goed geweest. Eigen verantwoordelijkheid speelt bij het VAVO een grote rol, waardoor ik zelfstandiger ben geworden. Bovendien heb ik minder last van faalangst. Het gaat me deze keer vast lukken om te slagen!'