Welkom bij VAVO
Bij VAVO in Harderwijk ga je recht op je doel af

VAVO

Alsnog je diploma vmbo-tl, havo of vwo halen? Of maar één vak van deze opleidingen volgen voor een vervolgopleiding of baan? Dan biedt het VAVO (voortgezet algemeen volwassenen onderwijs) de oplossing! Elk jaar slaagt rond de 90% van onze leerlingen en daar zijn we trots op.

Bij het VAVO kun je een volledige opleiding volgen, maar ook voor één of enkele vakken een certificaat halen. Wat kun je doen:

 

Voor wie

Het VAVO is in de volgende situaties een goede keuze voor jou:

  • Je hebt de middelbare school niet afgemaakt of bent gezakt.
  • Je hebt niet de goede vakken voor je vervolgopleiding.
  • Je wilt beginnen met een nieuwe studie.
  • Je wilt meer kans maken bij sollicitaties
  • Je wilt beter presteren op je werk.
  • Of: je vindt het gewoon leuk om te leren!

Ook moet je minimaal 18 jaar zijn. Ben je op 1 oktober nog geen 18, maar wel 16 jaar of ouder? Dan kun je toch beginnen. Je hebt dan wel toestemming nodig van een school voor voortgezet onderwijs, meestal je vorige school. Je blijft dan gewoon ingeschreven staan bij die school, maar volgt je lessen bij StartCollege.

Flexibele opleiding

Kies je voor het VAVO, dan kies je voor een flexibele opleiding. Je bepaalt in overleg met je leerlingbegeleider hoeveel vakken je volgt en welke dat zijn.

Combineren met opleiding en werk

Vavo kun je meestal combineren met een andere opleiding of een parttime-baan. Natuurlijk is dit wel afhankelijk van het aantal vakken dat je volgt en de lestijden.

Goede begeleiding

Je krijgt een eigen mentor. Dit is een docent bij wie je ook in de klas zit, dus je kunt makkelijk dingen met hem of haar bespreken. Sowieso heb je minstens twee keer per jaar een gesprek met je mentor over hoe het op school gaat. De decaan helpt je bij het maken van een studie- of loopbaankeuze d.m.v. LOB-gesprekken, een studie- en beroepskeuzetest en studieadvies voor vervolgopleidingen. Daarnaast houden twee leerlingbegeleiders jouw aanwezigheid en prestaties in de gaten. Als het nodig is gaan zij met jou in gesprek. Verder heb je bij elk vak een docent aan wie je al je vragen over dat vak kunt stellen.

Voorbereiding op het examen

In de weken voordat het centrale examen begint, bereid jij je voor op het examen. Je krijgt bijvoorbeeld uitleg over het examen en de slaag- en zakregeling. Verder maak je tijdens de les een oud examen en vertellen de docenten van de vakken die je doet hoe je met bepaalde problemen en vragen om moet gaan.

 

Locatie VAVO: Sypel 2 in Harderwijk

Toestemmingsformulier uitbesteding vo-VAVO

Zit je op de middelbare school, maar wil je overstappen naar het VAVO? Dan heb je toestemming nodig van jouw school. Je blijft dan ingeschreven staan bij jouw huidige school, maar je volgt lessen bij StartCollege.

Download hier het toestemmingsformulier voor uitbesteding Vo-Vavo 2024-2025

Vragen over aanmelden

Als je informatie wilt hebben over aanmelding bij Vavo: stuur een mail naar vavo@landstede.nl.