Welkom bij StartCollege
We helpen je op weg naar een mooie toekomst

Gezonde School

Sport en gezondheid zitten in onze genen. Dat zie je aan onze opleidingen en extra begeleiding voor (top)sporters, samenwerkingen met sportclubs en onze aandacht voor beweegactiviteiten en gezondheidsprojecten op en buiten school, zoals de lessen over vitaal burgerschap.

Landstede MBO mag zich dan ook een Gezonde School noemen. Onder andere door het gezonde eten in onze kantines die voldoen aan de richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum! Dat checken we met de jaarlijkse ‘kantinescan’.

Rookvrije school
StartCollege is ook een rookvrije school. Per 1 augustus 2019 mag er op de schoolterreinen van StartCollege niet meer worden gerookt. Dit betekent dat roken niet alleen binnen de school, maar ook buiten - dus op het hele terrein rond de school - verboden is.

Waarom een rookvrije school?

  • Scholen moeten vanaf 1 augustus 2020 helemaal rookvrij zijn. Dat is wettelijk verplicht. Door onze schoolterreinen al vanaf komend schooljaar rookvrij te maken, sluiten we aan bij de rookvrije schoolterreinen binnen het voortgezet onderwijs.
  • Steeds meer bedrijven en organisaties verwachten van hun medewerkers dat zij niet roken op de werkplek. Met onze rookvrije schoolterreinen bereiden we studenten dus alvast voor op hun professionele carrière.
  • Gezond is en wordt nog meer de norm. Een rookvrije school past daarbij.
  • Het invoeren van een rookvrij schoolterrein past bij de Gezonde School die StartCollege wil zijn.

Rookvrij, dat doen we samen!
Spreek studenten, medewerkers of bezoekers die na 1 augustus 2019 roken op het schoolterrein aan! Ervaar je overlast door het roken in de buurt, laat het ons weten! Stuur een e-mail naar:

Harderwijk: receptiembo-harderwijk@landstede.nl 
Raalte: receptiesalland@landstede.nl 
Zwolle: receptierechterland@landstede.nl