Over ons

StartCollege is een school waarbij we door middel van gepersonaliseerd onderwijs de positie van jongeren en (jong)volwassenen met een afstand tot het onderwijs, de arbeidsmarkt en de maatschappij versterken. Ook bieden we onderwijs aan anderstaligen en hoogopgeleiden die werken aan een nieuwe stap in hun loopbaan. StartCollege is onderdeel van Landstede Groep.

Gepersonaliseerd onderwijs
Op StartCollege krijg je gepersonaliseerd onderwijs. Dit betekent dat jij onderwijs volgt dat past bij jouw plannen. We bieden een breed onderwijsaanbod: van het behalen van een mbo—opleiding op niveau 1 of vo-diploma tot aan inburgeringscursussen en educatieve leertrajecten.

Wij bieden:

Programma op maat
Jouw toekomstplannen staan bij ons voorop. Op basis daarvan maken we een programma op maat. Er is veel mogelijk:

  • Je draait mee bij ISK en volgt daarnaast lessen bij Entree, VAVO of Landstede MBO.
  • Je behaalt de benodigde papieren via VAVO en start tegelijkertijd met een mbo- of hbo-opleiding.
  • Je combineert een inburgeringscursus met een entreeopleiding.

Het is natuurlijk ook mogelijk om de entreeopleiding, VAVO, Internationale Schakelklas of inburgeringscursus volgens het reguliere traject te volgen.

Professionele begeleiding
Bij StartCollege sta je er niet alleen voor. Onze professionals voorzien je van de benodigde kennis en vaardigheden, bieden een leeromgeving waar theorie en praktijk samenkomen en coachen je bij jouw persoonlijke groei. Daarbij vinden wij positiviteit, prestaties en plezier het belangrijkst.

Een thuis voor iedereen
Onze school is een thuis voor iedereen. De klassen zijn klein, je hebt een vaste mentor en kunt ook voor extra ondersteuning bij ons terecht. We werken veel samen met expertisecentra en hulp- en zorginstellingen. Daarnaast verrijken we onze leeromgeving door projecten te organiseren met het bedrijfsleven.

Op weg naar de toekomst
StartCollege brengt je verder. We combineren gepersonaliseerd onderwijs met professionele begeleiding, zodat je doelen kunt bereiken die nu misschien nog ver weg lijken. Daarmee helpen we je op weg naar een mooie toekomst.

Marcel Span, afdelingsondersteuner

'We staan voor leerlingen, studenten en deelnemers klaar'

‘De kracht van StartCollege zit hem in de wisselwerking die ontstaat tussen leerlingen/studenten, docenten en begeleiders. We bieden leerlingen/studenten als individu een plaats in dat deel van de school dat het beste bij hen past. We staan voor leerlingen, studenten en deelnemers klaar en geven hen een veilige omgeving. Dit doe ik bijvoorbeeld door te luisteren naar meningen, ideeën en soms frustratie van leerlingen/studenten die ze willen delen. Het geeft mij voldoening als een student mij de ruimte geeft om hem/haar te helpen.’