Bij StartCollege werken we aan jouw toekomst

Wil jij graag een beroepsopleiding volgen of alsnog je vmbo-tl, havo of vwo-diploma halen? Of wil je inburgeren of de Nederlandse taal beter leren? Om mee te doen in de maatschappij moet je veel kunnen. StartCollege kan je daarbij helpen. Of je nu jong bent of volwassen, uit een ander land komt of extra begeleiding nodig hebt: wij brengen jou verder!

StartCollege is een school waar je persoonlijk onderwijs krijgt. Dit betekent dat jij onderwijs volgt dat past bij jouw plannen. Zo kun jij je een mbo-opleiding op niveau 1 of een diploma van de middelbare school halen. Voor nieuwe Nederlanders is er de Internationale Schakelklas en zijn er inburgeringscursussen. Volwassenen kunnen leertrajecten op maat volgen, bijvoorbeeld om Nederlands te leren.

Opleidingen en cursussen
Wij bieden:

 

Programma op maat
Jouw toekomstplannen staan bij ons voorop. Op basis daarvan maken we een programma op maat. Er is veel mogelijk. Bijvoorbeeld:

  • Je draait mee bij de ISK en volgt daarnaast lessen bij Entree, VAVO of Landstede MBO.
  • Je behaalt de benodigde papieren via VAVO en start tegelijkertijd met een mbo- of hbo-opleiding.
  • Je combineert een inburgeringscursus met een entreeopleiding.

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om alleen een entreeopleiding, VAVO of de ISK te doen.

Professionele begeleiding
Bij StartCollege sta je er niet alleen voor. Onze docenten en coaches zorgen ervoor dat jij de kennis en vaardigheden krijgt die je nodig hebt. Je leert in een omgeving waar je theorie en praktijk krijgt. De docenten en coaches begeleiden jou en helpen jou groeien. Daarbij vinden wij het belangrijk dat je positief bent, het belangrijk vindt om goede resultaten te halen en dat je plezier hebt. Want om de opleiding of cursus met succes te volgen, is het belangrijk dat jij het naar je zin hebt!

Naast de begeleiding van docenten en begeleiders, is er het Startcentrum in Zwolle dat onder meer hulp bij praktische dingen biedt. Ook is het een plek om huiswerk te maken. Meer weten? Kijk hier.

Een thuis voor iedereen
Onze school is een thuis voor iedereen. De klassen zijn klein, je hebt een vaste mentor en kunt ook voor extra hulp bij ons terecht. We werken veel samen met hulp- en zorginstellingen en organisaties waar experts werken die jou kunnen helpen als dat nodig is. Ook organiseren we samen met bedrijven allerlei projecten. Dat maakt het leren leuker!

Op weg naar de toekomst
StartCollege brengt je verder. Door persoonlijk onderwijs met professionele begeleiding te combineren, kun jij je doelen bereiken. Doelen die nu misschien nog ver weg lijken, maar als je bij ons begint zijn ze dichterbij dan je denkt. Zo helpen wij jou op weg naar een mooie toekomst.

Kwaliteit van het onderwijs
Wie bij StartCollege een opleiding of cursus volgt, krijgt goed onderwijs. Dat vinden wij ook belangrijk. Meer weten? Kijk hier.

Gezonde en rookvrije school
StartCollege is een Gezonde School. Dat zie je onder andere aan het gezonde eten in onze kantines. Daarnaast mag er op de schoolterreinen van StartCollege niet meer worden gerookt. Dit betekent dat roken niet alleen binnen de school, maar ook buiten - dus op het hele terrein rond de school - verboden is. Meer weten? Kijk hier.

Landstede Groep
StartCollege is onderdeel van Landstede Groep.

Kevin, oud-student StartCollege

‘StartCollege heeft mij geholpen bij het zoeken naar wat ik nou echt wil’

‘Na de praktijkopleiding ben ik gaan werken en heb ik verder geleerd op mijn werk. Op een gegeven moment wilde ik wat anders en ben ik gaan bekijken wat ik wilde gaan doen. Ik kwam uit op de opleiding Helpende Zorg en Welzijn op niveau 2. Voordat ik die opleiding kon volgen moest ik bij de entreeopleiding beginnen. Dat vond ik eerst heel jammer, maar achteraf ben ik er blij om want je leert jezelf kennen en het heeft mij ook geholpen. Bijvoorbeeld in het zoeken naar wat ik nou echt wil, wat ik kan en wat ik nog moet leren. Daarbij kreeg ik goede hulp van de docenten. Zij hebben mij zekerder gemaakt en gestimuleerd, maar je moet ook zelf willen. Het ging zo goed dat ik de opleiding in zes maanden kon afronden en ik mocht de opleiding zelf inrichten. Zo kon ik bijvoorbeeld andere opdrachten doen tijdens de lessen en als ik extra begeleiding nodig had, kon ik bij de docenten terecht. Sinds kort doe ik de opleiding op niveau 2. Ook bij de doorstroom werd ik goed geholpen, ik liep een half jaar achter omdat ik later begon. Ik moest dus bijwerken en kon toen gemakkelijk doorstromen. De verwachting is dat ik binnen een half jaar ook deze opleiding afrond! De komende jaren wil ik mij meer gaan ontwikkelen in het vakgebied zorg. Ik doe nu bijvoorbeeld ook een cursus gebarentaal. Dat is wel moeilijk, maar wel een mooie uitdaging!’

Gülsüm, student StartCollege

‘Al vanaf de eerste week vond ik het hier heel leuk’

‘Ik heb een aantal jaar in Turkije gewoond en toen ik terugkwam was ik de Nederlandse taal een beetje vergeten. Na taalles te hebben gevolgd, was het voor mij een betere keuze om naar de entreeopleiding te gaan. Al vanaf de eerste week vond ik het hier al heel leuk! Ik had zelfs bijna al alle opdrachten klaar voor de tweede week. De opdrachten en de uitleg van de docent zijn heel duidelijk. Als ik iets niet snap, leggen ze het uit. Dat helpt mij heel goed. Het voordeel van de entreeopleiding bij StartCollege is dat er ook een taalklas is voor studenten die Nederlands lastiger vinden. Je krijgt dan meer taalles dan in de andere klassen. Ook kun je bij entree kennismaken met verschillende richtingen, bijvoorbeeld door stage. Ik loop stage bij een kinderopvang. Dat is heel leuk, al vanaf dat ik jong was wil ik met kinderen werken. Hier krijg ik echt de kans om dat te doen. Mijn doel is om uiteindelijk een eigen kinderopvang te openen. Na de entreeopleiding wil ik naar de opleiding pedagogisch medewerker kinderopvang op niveau 3. Ik heb daar heel veel zin in!’