Entree

Heb jij geen diploma, maar wil je wel een beroepsopleiding volgen? Bij de entreeopleiding van StartCollege bieden we jou een opleiding op maat, kom je erachter welk beroep bij je past en word je voorbereid op werk of een vervolgopleiding. Je ontdekt jouw talenten en interesses en wordt op weg geholpen naar een mooie toekomst. Hoe we dat doen? We leggen het je graag uit.

Voor wie 

De entreeopleiding is voor iedereen van 16 jaar of ouder. Studenten hebben geen vooropleiding nodig. Ook is het mogelijk om deze opleiding bij StartCollege te volgen na doorverwijzing van de gemeente, UWV of in combinatie met een inburgeringstraject. 

Altijd maatwerk

De entreeopleiding bij StartCollege is altijd maatwerk. Je krijgt een traject op maat, waarin jij centraal staat. Je wordt begeleid door een vaste coach. Samen met de coach wordt bekeken wat jouw doelen zijn, op welke manier je je het beste kunt ontwikkelen, hoe lang de opleiding duurt en welke (extra) ondersteuning nodig is. 

Over de opleiding

Bij de start van de opleiding onderzoek je samen met de coach jouw interessegebieden, kwaliteiten, valkuilen en uitdagingen. Daarnaast wordt kennisgemaakt met verschillende beroepsrichtingen en ontdek je welke richting het beste bij jou past. Dit doen we door te werken aan praktijkopdrachten binnen en buiten de school en door middel van stage. We werken ook aan sociale vaardigheden, zoals het samenwerken met anderen en aan werknemersvaardigheden. Daarnaast volg je lessen Nederlands, rekenen en Landstede, Loopbaan en Burgerschap. 

Iedere dag stel je haalbare doelen die we samen evalueren, daarbij kijken we ook naar de werkhouding en inzet. 

Goede persoonlijke begeleiding

Wij vinden het belangrijk dat onze studenten gezien en geholpen worden op weg naar een mooie toekomst. Dit doen wij door jou goed, maar vooral ook veel te begeleiden. Je krijgt persoonlijke begeleiding door een eigen coach. Zo zorgen wij ervoor dat je de opleiding succesvol kunt afronden en kunt doorstromen naar een vervolgopleiding of werk. Ook na de entreeopleiding blijven we jou begeleiden. Dit doen we door middel van een doorleer- of doorwerkcoach. 

Waar kun je de opleiding volgen:

 • Dronten
  De Arend 4

 • Harderwijk
  Westeinde 33

 • Raalte
  Zwolsestraat 63a

 • Zwolle
  Rechterland 1

Rahek begon in de Internationale Schakelklas, stroomde door naar de entreeopleiding in Raalte en deed daar vervolgens ook nog twee niveau 2-opleidingen in één jaar: ‘Omdat ik het leuk vond en het kon.’ Lees verder