Entree

Heb jij geen diploma, maar wil je wel een beroepsopleiding volgen? Bij de entreeopleiding van StartCollege bieden we jou een opleiding op maat, kom je erachter welk beroep bij je past en word je voorbereid op werk of een vervolgopleiding. Je ontdekt jouw talenten en interesses en wordt op weg geholpen naar een mooie toekomst. Hoe we dat doen? We leggen het je graag uit.

Voor wie 

De entreeopleiding is voor iedereen van 16 jaar of ouder. Studenten hebben geen vooropleiding nodig. Ook is het mogelijk om deze opleiding bij StartCollege te volgen na doorverwijzing van de gemeente, UWV of in combinatie met een inburgeringstraject. 

Altijd maatwerk

De entreeopleiding bij StartCollege is altijd maatwerk. Je krijgt een traject op maat, waarin jij centraal staat. Je volgt een van onze drie maatwerkroutes of een combinatie hiervan (Start.route, Anderstaligen.route of Plus.route). Je wordt begeleid door een vaste coach. Samen met de coach wordt bekeken wat jouw doelen zijn, op welke manier je je het beste kunt ontwikkelen, hoe lang de opleiding duurt en welke (extra) ondersteuning nodig is. 

Over de opleiding

Bij de start van de opleiding onderzoek je samen met de coach jouw interessegebieden, kwaliteiten, valkuilen en uitdagingen. Daarnaast wordt kennisgemaakt met verschillende beroepsrichtingen en ontdek je welke richting het beste bij jou past. Dit doen we door te werken aan praktijkopdrachten binnen en buiten de school en door middel van stage. We werken ook aan sociale vaardigheden, zoals het samenwerken met anderen en aan werknemersvaardigheden. Daarnaast volg je lessen Nederlands, rekenen en Landstede, Loopbaan en Burgerschap. 

Iedere dag stel je haalbare doelen die we samen evalueren, daarbij kijken we ook naar de werkhouding en inzet. 

Goede persoonlijke begeleiding

Wij vinden het belangrijk dat onze studenten gezien en geholpen worden op weg naar een mooie toekomst. Dit doen wij door jou goed, maar vooral ook veel te begeleiden. Je krijgt persoonlijke begeleiding door een eigen coach. Zo zorgen wij ervoor dat je de opleiding succesvol kunt afronden en kunt doorstromen naar een vervolgopleiding of werk. Ook na de entreeopleiding blijven we jou begeleiden. Dit doen we door middel van een doorleer- of doorwerkcoach. 

Waar kun je de opleiding volgen:

 • Dronten
  De Arend 4

 • Harderwijk
  Westeinde 33

 • Raalte
  Zwolsestraat 63a

 • Zwolle
  Rechterland 1

Shamim, student entreeopleiding

‘Ik kan hier zelf mijn opleiding indelen’

‘Vier jaar geleden kwam ik vanuit Iran naar Nederland. Vorig jaar ben ik begonnen met de entreeopleiding bij StartCollege. Als snel bleek dat ik meer aankon en ben ik naast de entreeopleiding gestart met de opleiding Helpende Zorg en Welzijn op niveau 2. Ik vind het fijn dat ik de opleidingen kan versnellen, omdat ik zo snel mogelijk naar niveau 4 wil. Docenten helpen daar heel goed bij. Als ik vragen heb kan ik bij hen terecht. Toen ik rekenexamens had, kon ik zelfs ’s avonds nog vragen stellen aan mijn docent. Als ik een examen eerder wil aanvragen, dan kan dat en krijg ik extra oefeningen. Zo kan ik mijn opleiding zelf indelen. Tijdens de coachles bespreek je met je coach hoe het gaat, wat je leuk vind en wat je beter kunt doen. Daardoor kunnen ze je beter helpen. Maar ook voor een gewoon gesprek of als je problemen hebt thuis dan zijn de docenten er voor jou. Ze zijn heel vriendelijk.’