Internationalisering in de praktijk

24 november 2021

In week van 15 november t/m 19 november was het de week van de internationalisering. Het doel van deze week is docenten en studenten te inspireren ten aanzien van thema’s als wereldburgerschap en internationalisering. Met de groei van culturele verscheidenheid in de klas worden onze docenten voor nieuwe pedagogische uitdagingen gezet.

Kun je dit jaar niet naar Polen, Afrika of Turkije vanwege Corona? Maak dan een afspraak op de ISK en praat  met onze leerlingen die onder andere uit deze landen afkomstig zijn. Zo kun je in gesprek en vergroot je je kennis over het land waar je heen gaat als de pandemie voorbij is.

Week van de internationalisering
De week van de internationalisering heeft als doel docenten en studenten te inspireren ten aanzien van de thema’s wereldburgerschap en internationalisering. Daarnaast is deze week gericht op het voorzien van informatie zodat studenten kunnen ontdekken wat de fysieke en virtuele mogelijkheden zijn voor mobiliteit naar het buitenland.

Wat het laatste betreft zijn de volgende sites interessant om te bezoeken:

 

 

 

Ter ondersteuning van deze informatie is het leuk om te kijken naar de filmpjes die gemaakt zijn door het Nuffic onder de titel Wereldklasse. Hier leer je over de betekenis die internationaliseringsprojecten kunnen hebben voor school
en studenten/leerlingen.

Wereldbaan
Met de groei van culturele verscheidenheid in de klas worden onze docenten voor nieuwe pedagogische uitdagingen gezet. De docenten op de ISK vinden dat zij een “wereldbaan” hebben met het overbrengen van kennis aan nieuwkomers in ons land.

ISK
ISK staat voor Internationale Schakel Klas. En schakelen, dat doen de leerlingen. In twee jaar worden de leerlingen ondergedompeld in de Nederlandse taal en stromen ze uit naar het Nederlandse reguliere middelbaar onderwijs of naar het MBO.

Met het MBO en VO wordt al jarenlang ingezet op een warme overdracht, zodat de leerlingen van de ISK een succesvol onderwijstraject kunnen doorlopen. Met de leerlingen van deze groep is gesproken over de verschillen, overeenkomsten en toekomstdromen. Dit interview vind je hier.