Eric van’t Zelfde van Dreamschool geeft masterclass bij StartCollege

26 januari 2024
Op 16 januari jl. gaf Eric van’t Zelfde, bekend van het tv-programma Dreamschool, een masterclass voor docenten en medewerkers van StartCollege. Het thema was Jongeren en problemen in de klas. De 110 docenten en medewerkers van StartCollege Entree en ISK kregen de masterclass in het Veluvine theater in Nunspeet.

Eric van't Zelfde was directeur van een van de slechtst presterende scholen van Rotterdam. Hij pakte de problemen buiten de gebaande paden aan. Zijn onorthodoxe aanpak leverde hem bedreigende situaties en persoonsbewaking op. Maar het had een positief resultaat: na een aantal jaar begon zijn school boven het landelijke gemiddelde te scoren. In vijf jaar tijd werd het een van de beste scholen van Nederland.

Hij deelde tijdens de masterclass zijn ervaringen en gaf handvatten. Daarbij gaf Van’t Zelfde aan dat het belangrijk is om bij de bedoeling te blijven en het systeem niet voorop te stellen. Buiten de lijntjes kleuren is volgens hem juist goed.

Daarnaast gaf hij aan hoe een afgebrande docent te herkennen is, een thema van zijn boek Code Rood. Alle docenten en medewerkers kregen twee boeken van Eric van’t Zelfde mee en het aan het einde was er ruimte vragen te stellen.