Studenten Entreeopleiding zetten zich in voor World Clean up day

25 september 2020

Waarom is het van belang om te voorkomen dat er veel zwerfvuil op straat ligt? Wat kunnen we er zelf aan doen? De studenten van de Entreeopleiding Anderstaligen in Zwolle gingen met dit onderwerp aan de slag en niet alleen in de les, maar ook buiten de school. In het kader van World Clean up day zetten zij zich samen met docenten in om de omgeving rondom het schoolgebouw van het Rechterland en de Oude Meppelerweg zwerfvuilvrij te maken.

Uitgerust met opruimsetjes van de ROVA, zoals een vest voor de veiligheid en herkenbaarheid, handschoenen, een grijper en een vuilniszak hebben zij samen zoveel mogelijk zwerfvuil verzameld. Ter voorbereiding op deze actie kregen zij in de klas les over het belang van World Clean up day en bespraken zij de problemen die zwerfvuil geeft.

Voor de studenten, die 1 tot 4 jaar in Nederland zijn, was het een leuke manier om de Nederlandse taal te leren. Veel woorden waren voor hen onbekend. Door deze actie maakten zij op een laagdrempelige en praktische manier kennis met de Nederlandse taal. 'Het was leuk om samen hier aan mee te doen en buiten de Nederlandse taal te leren', aldus de studenten.

Overigens werd de actie ook door voorbijgangers goed ontvangen. De studenten ontvingen het ene na het andere compliment!