Snel stappen zetten met de Vakantieschool

28 juni 2021

Speciaal voor leerlingen in het voortgezet onderwijs, mbo-studenten en nieuwkomers uit internationale schakelklassen die hun kennis willen bijspijkeren, is er de Vakantieschool in Harderwijk of Zwolle.​  ‘Juist nu veel leerlingen en studenten door corona achteropgeraakt zijn, is maatwerk belangrijk’, zegt coördinator Geeske van Pijkeren. Ook studenten van Deltion kunnen nu gratis deelnemen aan de Vakantieschool. 

‘Beter concentreren’

Voor Denice, student Junior Assistent Accountant, was de opgelopen achterstand de reden om in de voorjaarsvakantie twee ochtenden naar de Vakantieschool in Zwolle te gaan. ‘Ik leerde veel voor examens, er kwamen allerlei vakken voorbij.’ Ze kon er goed zelfstandig werken: ‘Concentreren ging een stuk beter dan thuis.’ En omdat ze met studiegenoot Micha een eigen kamer had, konden ze elkaar helpen en motiveren. ‘Bovendien was het ook nog eens heel gezellig.’

Micha beaamt dat. Hij stopte in coronatijd een paar maanden met zijn opleiding vanwege een baan als hovenier. ‘Ik kon natuurlijk thuis mijn boeken openslaan, maar op de Vakantieschool vond ik dat gemakkelijker. Ik werd minder snel gestoord.’ En hoewel hij in zijn vrije tijd op school zat, had hij toch een vakantiegevoel. Er bleef genoeg tijd over om te werken en leuke dingen te doen.’

Leervragen staan centraal

De Vakantieschool start met een gesprek of toetsen om de leervragen te bepalen: ‘Bijvoorbeeld het oefenen van mondeling Engels of het onder de knie krijgen van de Nederlandse grammatica’, licht Geeske toe. ‘Samen stellen we een duidelijk doel, zodat we kunnen bepalen wat er moet gebeuren en hoeveel tijd een student hiervoor nodig heeft. De een komt bijvoorbeeld twee ochtenden, de ander vier.’ Na afloop krijg je certificaat en een persoonlijke evaluatie.

Serieus les, toch plezier! 

Tijdens de Vakantieschool is het gezellig. Iedereen is namelijk gemotiveerd en gaat ambitieus aan de slag, terwijl het vakantie is. De lessen vinden elke dag van 9.00-13.00 uur plaats bij Landstede MBO in Harderwijk en Zwolle. ‘De deelnemers beginnen de dag met koffie of thee, zoeken een plek in het lokaal en starten hun laptop op’, vertelt coördinator Gerjan Geerligs.

‘De docenten lopen langs om de planning door te nemen en uitleg te geven. Deelnemers kunnen ook zelfstandig aan de slag. Om 13.00 uur ronden we af. Hierdoor blijft er genoeg tijd over om te werken of lekker niks te doen.’ Tijdens de lessen neemt iedereen de coronamaatregelen in acht, zoals onderwijs op anderhalve meter afstand.

Locatie, data & kosten

De Vakantieschool is in Harderwijk (Westeinde 33) van 16-26 augustus, in Zwolle (Hogeland 10) van 19-29 juli of 16-26 augustus.  Voor leerlingen (vo) en studenten (mbo) van Landstede Groep en Deltion College is deelname gratis.

Info & aanmelden
Aanmelden kan tot 4 juli via www.landstedembo.nl/vakantieschool, hier vind je ook meer info over de Vakantieschool. Bij latere aanmeldingen is een plek niet gegarandeerd.

Lees ook: De Landstede Vakantieschool: meters maken in een ontspannen sfeer