Entreeopleiding: Assistent Verkoop/Retail

Heb jij geen diploma, maar wil je wel een beroepsopleiding volgen? Bij de entreeopleiding van StartCollege bieden we jou een opleiding op maat, kom je erachter welk beroep bij je past en word je voorbereid op werk of een vervolgopleiding. Je ontdekt jouw talenten en interesses en wordt op weg geholpen naar een mooie toekomst. Hoe we dat doen? We leggen het je graag uit.

Beroepsrichting Assistent Verkoop/Retail

Met een entreeopleiding word je opgeleid tot ‘assistent’. Binnen een bedrijf of organisatie heb je vaak een assisterende functie. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de richting Assistent Verkoop/Retail:

Je pakt voorraden uit, controleert ze en legt alles in de winkel. Je houdt alles netjes en helpt klanten.

Gek op groen?

Als je dit profiel kiest in Dronten of Raalte richt de inhoud zich meer op natuur, tuinieren, dierverzorging, bloemen of een andere richting die je binnen de groene sector vindt.

Voor wie 

De entreeopleiding is voor iedereen van 16 jaar of ouder. Studenten hebben geen vooropleiding nodig. Ook is het mogelijk om deze opleiding bij StartCollege te volgen na doorverwijzing van de gemeente, UWV of in combinatie met een inburgeringstraject. 

Altijd maatwerk

De entreeopleiding bij StartCollege is altijd maatwerk. Je krijgt een traject op maat, waarin jij centraal staat. Je volgt een van onze drie maatwerkroutes of een combinatie hiervan (Start.route, Anderstaligen.route of Plus.route). Je wordt begeleid door een vaste coach. Samen met de coach wordt bekeken wat jouw doelen zijn, op welke manier je je het beste kunt ontwikkelen, hoe lang de opleiding duurt en welke (extra) ondersteuning nodig is. 

Over de opleiding

Bij de start van de opleiding onderzoek je samen met de coach jouw interessegebieden, kwaliteiten, valkuilen en uitdagingen. Daarnaast wordt kennisgemaakt met verschillende beroepsrichtingen en ontdek je welke richting het beste bij jou past. Dit doen we door te werken aan praktijkopdrachten binnen en buiten de school en door middel van stage. We werken ook aan sociale vaardigheden, zoals het samenwerken met anderen en aan werknemersvaardigheden. Daarnaast volg je lessen Nederlands, rekenen en Landstede, Loopbaan en Burgerschap. 

Iedere dag stel je haalbare doelen die we samen evalueren, daarbij kijken we ook naar de werkhouding en inzet. 

Goede persoonlijke begeleiding

Wij vinden het belangrijk dat onze studenten gezien en geholpen worden op weg naar een mooie toekomst. Dit doen wij door jou goed, maar vooral ook veel te begeleiden. Je krijgt persoonlijke begeleiding door een eigen coach. Zo zorgen wij ervoor dat je de opleiding succesvol kunt afronden en kunt doorstromen naar een vervolgopleiding of werk. Ook na de entreeopleiding blijven we jou begeleiden. Dit doen we door middel van een doorleer- of doorwerkcoach.

Waar kun je dit profiel volgen?

 

Locaties Entree:

  • Dronten - Landstede MBO
   De Arend 4

  • Harderwijk - StartCollege
   Westeinde 33

  • Raalte - Landstede MBO
   Zwolsestraat 63a

  • Zwolle - StartCollege
   Rechterland 1

BOL of BBL

De entreeopleiding kun je op twee manieren volgen;
als BOL-opleiding of als BBL-opleiding.

BOL (beroepsopleidende leerweg)
Bij de BOL-opleiding ga je overdag naar school en volg je een deel van de lessen in de praktijk, bijvoorbeeld door stages en opdrachten.

BBL (beroepsbegeleidende leerweg)
Bij de BBL-opleiding ga je vaak maar één dag per week naar school. Daarnaast werk je meestal 32 uur in een erkend leerbedrijf. 

Na de opleiding

Na het afronden van deze opleiding krijg je een mbo-diploma op niveau 1. Je kunt dan doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 2, 3 of 4 bijvoorbeeld bij Landstede MBO.

Je kunt natuurlijk ook aan het werk, mét een diploma: dat solliciteert een stuk beter!

Begeleiding na de entreeopleiding
Ook na de entreeopleiding blijven we jou begeleiden. Dit doen we door middel van een doorleer- of doorwerkcoach.