StartCollege Entree
Assistent Mobiliteitsbranche

Entreeopleiding: Assistent Mobiliteitsbranche

Ontdek je talenten en verken nieuwe mogelijkheden op onze entreeopleiding. Hier bieden wij jou een op maat gemaakte beroepsopleiding. Word voorbereid op werk of een vervolgopleiding, vind jouw ideale beroep en zet koers naar een stralende toekomst. Geen diploma? Geen probleem! Wij vertellen je graag hoe we jou kunnen helpen.

Beroepsrichting Assistent Mobiliteitsbranche

Met een entreeopleiding word je opgeleid tot ‘assistent’. Binnen een bedrijf of organisatie heb je vaak een assisterende functie. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de richting Assistent Mobiliteitsbranche:

Je helpt een monteur bij het onderhouden en repareren van brommers, auto's of motoren. Ook zorg je voor een schone en opgeruimde werkplek.

Voor wie

De entreeopleiding is voor iedereen van 16 jaar of ouder. Studenten hebben geen vooropleiding nodig. Ook is het mogelijk om deze opleiding bij StartCollege te volgen na doorverwijzing van de gemeente, UWV of in combinatie met een inburgeringstraject.

Individueel Leerplan

Bij StartCollege bieden we altijd maatwerk in onze entreeopleiding. Jouw traject staat centraal. Een toegewijde coach begeleidt je tijdens het hele proces. Samen met je coach bepaal je:

 • je doelen;
 • de optimale manier van ontwikkeling;
 • de duur van de opleiding;
 • eventuele extra ondersteuning.

Ontdek, leer en groei!

Bij Entree beginnen we met het verkennen van jouw interessegebieden, kwaliteiten en uitdagingen, samen met je coach. Ontdek welke beroepsrichting het beste bij jou past door praktijkopdrachten, stages en sociale vaardigheden te ontwikkelen. Naast lessen in Nederlands, rekenen en burgerschap, versterken we ook je werkhouding en inzet. Elke periode stellen we haalbare doelen die we samen evalueren.

Waar kun je dit profiel volgen?

Locaties Entree:

  • Dronten - Landstede MBO
   De Arend 4

  • Harderwijk - StartCollege
   Mecklenburglaan 3

  • Zwolle - StartCollege
   Rechterland 1

BOL of BBL

De entreeopleiding kun je op twee manieren volgen;
als BOL-opleiding of als BBL-opleiding.

BOL (beroepsopleidende leerweg)
Bij de BOL-opleiding ga je overdag naar school en volg je een deel van de lessen in de praktijk, bijvoorbeeld door stages en opdrachten.

BBL (beroepsbegeleidende leerweg)
Bij de BBL-opleiding ga je vaak maar één dag per week naar school. Daarnaast werk je meestal 32 uur in een erkend leerbedrijf. 

Na de opleiding

Na het afronden van deze opleiding krijg je een mbo-diploma op niveau 1. Je kunt dan doorstromen naar een mbo-opleiding op niveau 2, 3 of 4 bijvoorbeeld bij Landstede MBO.

Je kunt natuurlijk ook aan het werk, mét een diploma: dat solliciteert een stuk beter!

Begeleiding na de entreeopleiding
Ook na de entreeopleiding blijven we jou begeleiden. Dit doen we door middel van een doorleer- of doorwerkcoach.