NT1

Wil jij beter leren lezen, spreken en schrijven? Bij de cursus NT1 leer je de Nederlandse taal kennen en gebruiken. Aan het einde van de cursus beheers je de taal op niveau 2F.

Voor wie

  • Je bent 18 jaar of ouder en van Nederlandse afkomst.
  • Je hebt Nederlandstalig onderwijs gevolgd, maar kent de Nederlandse taal nog onvoldoende om een opleiding te starten of af te ronden.

Wat leer je
Tijdens de cursus leer je jouw taalvaardigheden te verbeteren. Lezen, schrijven, taalregels, praten en gesprekken voeren komen aan bod. De opdrachten gaan over onderwerpen die je tegenkomt in het dagelijks leven, zoals boodschappen doen, de krant lezen, reizen en werken.

Cursus op maat
Je volgt de cursus in een groep van maximaal 10 personen. Daardoor is er veel persoonlijke aandacht. Je werkt in je eigen tempo en op je eigen niveau. Je kunt extra hulp krijgen van een taalmaatje van het Taalpunt of Taalhuis. Voordat je aan de cursus begint, nodigen we je uit voor een gesprek (de intake). Ook maak je een toets. Op basis van dit gesprek en de toets bepalen we hoeveel lesuren je nodig hebt.

Kosten
Woon je in Harderwijk, Elburg, Ermelo, Putten, Nunspeet of Zeewolde? Dan kost het jou niets omdat deze gemeenten subsidie geven voor deze cursus van StartCollege.

Waar kun je deze cursus volgen:

Harderwijk
Westeinde 33

Aanmelden en toelating

Wil jij je aanmelden voor de cursus NT1? Stuur dan een e-mail naar educatie-gelderland@landstede.nl of bel 088-850 78 00. Je mag natuurlijk ook bij ons langskomen. Na je aanmelding nodigen wij je uit voor een (gratis) gesprek (intake) en een toets. Met deze informatie kunnen we met jou kijken hoe jij het beste kunt inburgeren.