Duaal traject

Ga je een BBL-opleiding volgen binnen het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) en wil je jouw Nederlands verbeteren? Kies dan voor het duaal traject van StartCollege. Je wordt opgeleid voor beroepen waar in de regio veel vraag naar is.

Voor wie

Je bent ingeschreven op het mbo.

Wat leer je

Voor je mbo-opleiding ga je 4 dagen naar je werk en 1 dag in de week naar school. Op die ene dag dat je naar school gaat, krijg je een halve dag extra taallessen.

Waar kun je dit traject volgen:

  • Harderwijk, Westeinde 33

Kosten

Woon je in Harderwijk, Elburg, Ermelo, Putten, Nunspeet of Zeewolde? Dan kost het duaal traject jou niets omdat deze gemeenten subsidie geven.

Samenwerking

StartCollege werkt in dit traject nauw samen met Landstede MBO.

 

Aanmelden en toelating

Wil jij je aanmelden voor het duaal traject? Stuur dan een e-mail naar educatie-gelderland@landstede.nl of bel 088-850 78 00. Je mag natuurlijk ook bij ons langskomen. Je kunt je ook aanmelden via het Taalhuis of de sociale dienst. Na aanmelding krijg je van ons een uitnodiging voor een gesprek (de intake) en een toets. Let op: je kunt het duaal traject alleen doen als je bent ingeschreven bij een mbo-school.

Samer en Rik Drost

‘Nu komen collega’s bij mij met vragen’

Samer was 19 toen hij vanuit Syrië naar Nederland vluchtte. Een nieuwe start in een land waar de taal je vreemd is. Al snel startte hij met de inburgeringscursus. Vervolgens stroomde hij door naar de entreeopleiding bij StartCollege. ‘Ik wilde graag werken en naar school. In Syrië volgde ik de opleiding tot meubelmaker en werkte ik in het bedrijf van mijn vader. In Nederland wilde ik hiermee verder.’ Stagelopen ging goed en al snel kreeg Samer een baan bij meubelmakerij Te Boveldt. Rik Drost, werkgever van Samer: ‘Samer wil hard werken en dan kom je ergens. Als het soms lastig is vanwege de taal moet je het meer uitleggen. Daar groei je in en kom je met elkaar uit. Hij doet het super, het is heel knap als je ziet wat hij in twee jaar heeft bereikt.’ Samer: ‘Nu komen collega’s bij mij met vragen!’