Trots op deze 7 werknemers die een praktijkverklaring ontvingen

12 juli 2021

Donderdag 8 juli feliciteerden StartCollege, Landstede en Inclusief Groep 7 werknemers met het behalen van een MBO praktijkverklaring Groen en Schoonmaak. De werknemers volgden de route Praktijkleren bij de genoemde organisaties, omdat het behalen van een volwaardig mbo-diploma voor hen (op dit moment) niet haalbaar is. Met het volgen van deze route hebben zij toegewerkt naar een landelijk erkende praktijkverklaring. Iets om trots op te zijn!

Gert-Jan Gerrits, bedrijfsdirecteur Inclusief Groep is blij dat door de route Praktijkleren mensen die nog geen startkwalificatie hebben (niet in het bezit zijn van een havo-, vwo- of mbo-niveau 2 diploma), op deze manier zich wel verder kunnen ontwikkelen. “De schaarste op de arbeidsmarkt is groot. Door Praktijkleren kan deze groep mensen zich verder ontwikkelen tot duurzaam inzetbare werknemers waar werkgevers om zitten te springen”, aldus Gert-Jan Gerrits.

Voordeel Praktijkleren voor werkgevers
Het mooie van Praktijkleren is dat je als werkgever heel gericht kijkt over welke vaardigheden de toekomstige werknemers moeten beschikken. Op de Noord Veluwe hebben Inclusief Groep, StartCollege en Landstede, een leerlijn ontwikkeld. De werknemer volgt het praktijkgedeelte van de MBO-opleiding bij de werkgever. De praktijkopleider die werkzaam is bij de werkgever begeleidt de kandidaat en toetst de vaardigheden af. De ondersteuning en de begeleiding van werkgevers ligt bij Inclusief Groep.

Corry Mosterd, relatiebeheerder van Landstede feliciteerde de werknemers met de behaalde praktijkverklaring. “Mooi om te zien dat door de route Praktijkleren jullie de kans krijgen om jezelf te ontwikkelen en zo een erkende MBO praktijkverklaring te behalen. We hopen dat meer werkgevers zich melden, zodat we samen mooie praktijkroutes kunnen ontwikkelen.”

De kandidaten ontvingen van Lammie van Norel, docent die vanuit Landstede en StartCollege bij dit traject is betrokken, de praktijkverklaring.