StartCollege zoekt vrijwilligers die willen assisteren bij taalles in Zwolle en Dalfsen

8 oktober 2018

Bent u graag met de Nederlandse taal bezig en lijkt u het leuk om te assisteren bij taalles? StartCollege, onderdeel van Landstede Groep, is op zoek naar vrijwilligers die in Zwolle (locatie Rechterland 1) en Dalfsen (locatie Ruigedoornstraat 108) mee willen helpen tijdens de taallessen voor anderstaligen.

StartCollege heeft als doel om de positie van jongeren en (jong)volwassenen die een afstand tot het onderwijs, de arbeidsmarkt of de maatschappij hebben te versterken. Zo biedt de school onder andere taallessen aan voor volwassenen van wie de Nederlandse taal niet de moedertaal is. Voor deze taallessen is StartCollege op zoek naar vrijwilligers die de docent tijdens de taalles helpen bij het begeleiden van de cursisten. Het onderwijs bij StartCollege is gepersonaliseerd. Dit betekent dat de begeleiding individueel of in kleine subgroepen plaatsvindt.

De school is op zoek naar vrijwilligers die de Nederlandse taal goed beheersen en het leuk vinden om cursisten te begeleiden bij het leren van de taal. Ervaring met de doelgroep en/of het onderwijs is gewenst.

Zwolle
Op dit moment zoekt StartCollege assistentie in Zwolle op de maandagavond, de donderdagmorgen en de donderdagavond. Aarzel niet om te reageren als u op een van deze dagdelen niet kunt, de mogelijkheden op termijn worden dan bekeken.Neem voor meer informatie contact op met Els Oltvoort, docent van StartCollege, via e-mail: eoltvoort@landstede.nl

Dalfsen
In Dalfsen zijn wij op zoek naar vrijwilligers die beschikbaar zijn op maandagochtend. Neem voor meer informatie contact op met Harrie Teunissen, docent van StartCollege, via hteunissen@landstede.nl