Gezakt, en alsnog een diploma behalen? StartCollege VAVO biedt de oplossing!

12 juni 2018

Het kan elke vmbo-, havo- of vwo-leerling overkomen:nahard te hebben gewerkt en geleerd voor het examen zakt hij/zij toch. StartCollege VAVO, onderdeel van Landstede Groep, biedt deze leerlingen de mogelijkheid om alsnog een diploma te behalen. VAVO (Voortgezet Algemeen Volwassenen Onderwijs) stoomt hen in één jaar klaar voor het eindexamen.

Het verschil tussen het voortgezet onderwijs en VAVO is dat leerlingen bij VAVO niet meteen een volledige opleiding hoeven te volgen. Leerlingen hebben de mogelijkheid te kiezen voor één of enkele vakken waarvoor zij een certificaat behalen. Zij doen dan alleen die vakken over waarvoor ze een onvoldoende hebben gehaald of die voor hen interessant zijn. Na afloop leggen zij het reguliere vo-examen af en ontvangen een diploma of deelcertificaat.

Flexibele opleiding
Het grote voordeel van VAVO is dat de opleiding erg flexibel is: afhankelijk van het aantal vakken dat de leerling volgt en de lestijden, is de opleiding te combineren met een andere opleiding of met een (parttime)baan.

VAVO is niet alleen voor leerlingen die voor het eindexamen gezakt zijn. StartCollege VAVO biedt namelijk ook onderwijs op maat voor leerlingen die niet het juiste vakkenpakket hebben gekozen voor een vervolgopleiding, leerlingen die twee keer zijn blijven zitten of die door omstandigheden achterop zijn geraakt.

Informatiebijeenkomsten
StartCollege VAVO organiseert op verschillende data in juni en juli informatiebijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten geeft StartCollege meer informatie en worden alle vragen van leerlingen en ouders beantwoord. Het bijwonen van een bijeenkomst is een verplicht onderdeel voor de aanmelding bij VAVO. Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.

Meer weten?
Neem voor meer informatie contact met ons op via 0800-0245666 (gratis) of mail naar vavo@landstede.nl.