Entreestudenten StartCollege leren bij IJsbeeldenfestival

20 december 2019

Leren van de praktijk en praktijksituaties koppelen aan de lessen op school. Dat is wat binnen het onderwijs van de Entreeopleiding bij StartCollege, onderdeel van Landstede Groep, belangrijk is. Van excursies naar bedrijven, musea, het Binnenhof, tentoonstellingen en het bijwonen van bedrijfspresentaties. Er komt van alles in het onderwijs aan bod om de studenten kennis te laten maken met de arbeidsmarkt en de maatschappij. Woensdag 18 december brachten 45 studenten van de Entreeopleiding op uitnodiging van het IJsbeeldenfestival in Zwolle een bezoek aan dit cultureel evenement.

De studenten die een bezoek brachten aan het IJsbeeldenfestival zijn vanuit de inburgeringscursus doorgestroomd naar de Entreeopleiding. Binnen de opleiding leren zij, naast het leren voor een beroep, ook meer over de Nederlandse taal, cultuur en maatschappij. ‘Het doel van het bezoek was om de theorie die de studenten op school krijgen aan de praktijk te koppelen. Bij het bezoek aan het IJsbeeldenfestival zijn er namelijk ontzettend veel leermomenten voor de studenten: begrijp je de teksten bij de ijssculpturen, hoe ga je met andere bezoekers om etc. Aan het einde van het bezoek maakt elke student een verslag in tekst of beeld om te laten zien wat zij geleerd hebben’, aldus Corné Sukaldi, docent bij StartCollege Entree.

De studenten waren erg onder de indruk van het evenement. ‘Wat is dit mooi! Hé die dieren hebben ze in mijn oude land!’, aldus een aantal studenten. Het bezoek aan het IJsbeeldenfestival werd aangeboden door de organisatie van het evenement. ‘Ik vind het geweldig knap van mensen dat ze de moed en flexibiliteit hebben om in een ander land weer een nieuw leven op te bouwen. Als ik een klein steuntje in de rug kan geven dan doe ik dat graag’, aldus Erik Broekaart organisator van het IJsbeeldenfestival. Corné: ‘Wij vinden het erg mooi dat zij onze studenten de mogelijkheid hebben geboden om kosteloos het festival te bezoeken. Dit soort initiatieven geeft onze studenten een extra steuntje in de rug.’