Entreestudenten maken kennis met techniek bij De Techniek Academie

15 juni 2021

Wat kun je allemaal met een opleiding binnen de techniek? Past het bij mij en wat voor werk kun je vervolgens doen? De studenten van de pre-entreeopleiding van StartCollege hebben dit onderzocht. Zij volgden een interessante gastles bij De Techniek Academie.

Na een introductieles over de mogelijkheden die De Techniek Academie de studenten biedt, gingen de studenten de techniek in het echt ervaren: op de werkvloer. De studenten waren erg onder de indruk: wat een machines en gereedschappen! Natuurlijk behoorde ervaring opdoen met techniek ook tot de gastles. De studenten gingen aan de slag met het maken van een windmolen/ventilator op zonne-energie. Stap voor stap werd uitgelegd hoe de windmolen gemaakt moest worden. In groepjes gingen de studenten aan het werk en na een paar uur had iedereen een goed werkende windmolen.

De studenten waren erg enthousiast over de gastles bij De Techniek Academie. Sommige studenten hebben hun eerder gemaakte keuze voor een vervolgopleiding zelfs gewijzigd voor een opleiding in de techniek.