Inburgeringscursus (versneld)

Ben je verplicht in te burgeren? En ben je in het land waar je vandaan komt laag- of middelbaar opgeleid? Dan kun je de inburgeringscursus van StartCollege versneld doen. In 10 maanden (één schooljaar) behaal je het inburgeringsexamen op A2-niveau.

Wat leer je

De eerste 5 maanden leer je Nederlands op taalniveau A1. Je volgt 4 dagen per week een intensief taalprogramma. Je leert de Nederlandse taal goed spreken en schrijven. Ook bereiden wij je voor op het examen.

Het taalprogramma bestaat uit:

  • Inburgeringslessen (4 ochtenden).
  • Lessen ‘Actief met taal’ (4 middagen).
  • Begeleiding door de participatiecoaches en klantmanagers van de gemeente.

Daarna leer je 5 maanden Nederlands op taalniveau A2. Ook doe je het examen. Na je examen kun je aan het werk. Ook kun je de entreeopleiding doen. Wij helpen je bij die overstap.

Voordelen voor jou

  • In korte tijd leer je meer en de inburgering gaat sneller.
  • 4 dagen per week ben je met Nederlands bezig.
  • Les krijg je in een groep van 12 tot 16 inburgeraars.
  • ’s Ochtends krijg je inburgeringslessen.
  • ’s Middags oefen je de taal in praktische situaties.

Kosten

De kosten zijn € 15,25 per uur en € 240,- voor het cursusmateriaal. De gemeente betaalt het programma ‘Actief met taal’.
De totale kosten hangen af van hoe lang de cursus duurt. Van StartCollege krijg je een prijsoverzicht. Je kunt een lening aanvragen bij DUO. Kijk hier voor meer informatie. Wij helpen je graag bij het aanvragen van de lening.

Blik op werk

Onze cursussen hebben het keurmerk Blik op Werk: je bent dus zeker van goed onderwijs.

Inburgeringsplicht

Lees hier meer over de inburgeringsplicht.

Waar kun je de versnelde inburgeringscursus volgen:

Harderwijk
Westeinde 33 (locatie StartCollege)

Aanmelden en toelating

Wil jij je aanmelden voor de versnelde inburgeringscursus? Stuur dan een e-mail naar inburgeren@landstede.nl of bel 0800-0245666 (gratis). Je mag natuurlijk ook bij ons langskomen. Na je aanmelding nodigen wij je uit voor een (gratis) gesprek en een toets. Met deze informatie kunnen we met jou kijken hoe jij het beste kunt inburgeren.

Om deze cursus te kunnen volgen, heb je toestemming nodig van de gemeente Elburg, Ermelo, Nunspeet, Harderwijk, Putten of Zeewolde.