Entree Anderstaligen

Inburgeren en tegelijkertijd een beroepsopleiding volgen? Dat kan met een duaal traject. Hierin volg je de inburgeringscursus en een mbo entreeopleiding op niveau 1. Na deze opleidingen kun je werk zoeken of beginnen aan een mbo-opleiding op niveau 2, 3 of 4 en in sommige gevallen naar het hbo of de universiteit.

Voor wie?

Deze opleiding is voor jonge inburgeringsplichtigen (tot 30 jaar) en leerlingen van de Internationale Schakelklas.

Over de opleiding

De entreeopleiding is een praktijkgerichte opleiding. Je leert vooral door te doen: je werkt vaak aan praktijkopdrachten binnen en buiten de school en loopt stage. In de eerste maanden van de opleiding maak je kennis met verschillende beroepsrichtingen. Zo kun je kijken wat het beste bij je past. Je krijgt goede persoonlijke begeleiding door een eigen coach. Daarnaast volg je lessen Nederlands, rekenen en loopbaanbegeleiding. Lees meer over de entreeopleiding

We bieden NT2-studenten die entree willen volgen een speciaal programma waarin er extra aandacht is voor het leren van de Nederlandse taal en de zelfredzaamheid in de Nederlandse samenleving.

Kosten

Voor entree kun je studiefinanciering aanvragen. Voor de inburgeringscursus krijg je eerst een prijsopgave. Je kunt die zelf in termijnen betalen. Je kunt ook via DUO een lening afsluiten (zie www.inburgeren.nl). Wij helpen je graag bij het aanvragen van studiefinanciering en de lening.

 

 

Waar kun je deze opleiding volgen:

  • Dronten
    De Arend 4

  • Harderwijk
    Westeinde 33

Aanmelden en intake

Je meldt je aan en daarna nodigen wij je uit voor een (gratis) intake en een intaketoets. Hier bekijken we samen met jou hoe je het beste kunt inburgeren. Wil je je aanmelden? Stuur dan een e-mail naar inburgeren@landstede.nl of bel 0800-0245666 (gratis). Je mag natuurlijk ook bij ons langskomen.

De cursus start bij voldoende aanmeldingen. Bij de intake vertellen we je wanneer de cursus begint.

Samsom Tsegay

Mijn motto is hard werken voor een mooie toekomst!

'Op school leer ik veel. De docenten zijn super goed. Als ik iets niet begrijp leggen zij het goed uit en inspireren ons om hard te werken voor een goede toekomst.'